GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Mindkét hab típus tökéletes hőszigetelő anyag, jelenleg versenytárs nélküli hőszigetelő tulajdonságokkal. A habok között az a különbség, hogy a zárt sejtszerkezetű hab 5 cm-es vastagság felett párazáró réteget is alkot. A nyitott sejtszerkezetű szórt hab ezzel ellentétben diffúziósan nyitott, és lehetővé teszi a pára átjutását, ami csökkenti a penészképződés lehetőségét, és az épület lélegző marad. Ezért fa építmények szigetelésére is alkalmas. A nyitott sejtstruktúrával rendelkező habokat használják a leggyakrabban.

Az EXY szórt habos hőszigeteléssel gyakorlatilag az összes klasszikus hőszigetelő anyag és eljárás helyettesíthető, legyen szó akár hőszigetelésről, párazáró réteg kialakításáról, vagy épületek felújításáról. Az alapok szigetelésétől a padlókon keresztül, a falakon át a tetőig minden szigetelhető vele. Minden hab szigetelés saját műszaki paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkezik. Cégünk szakemberei örömmel adnak tanácsot az adott feladatot figyelembe véve.

Termékeink elsősorban a gyártás folyamatában különböznek a többitől. Az EXY habokat nem importáljuk. Közvetlenül a gyártótól, a HONTER GmbH-tól szerezzük be őket. Európában több, szórt habot kínáló cég is van, melyekkel gyakran helyettesítik a minőségi habokat, ezek azonban sokszor veszélyt jelentenek, tiltott anyagokat tartalmaznak, vagy tűzveszélyesek és mérgezőek. A vásárlók nem veszik észre a különbséget, és gyakran bedőlnek az olyan cégeknek, melyek nem rendelkeznek megfelelő felszerelésekkel és szakértelemmel. A következő tényező az ár. A nem minőségi habok néhány tized százalékkal olcsóbbak, és a vásárló azt gondolhatja, hogy megtakarított egy kis összeget, de téved. Abban a hitben él, hogy minőségi szórt habot vásárolt, azonban a valóságban nem takarít meg semmilyen összeget. Továbbá penészedés is előfordulhat, a hab összemehet, stb. A minőségi hab kiválasztásához különböző laboratóriumok tanúsítása szükséges, melyek a valóságban is alátámasztják a szigetelő habok tulajdonságait. El kell olvasni az interneten elérhető, az adott termékre vonatkozó információkat is, melyek sokat segítenek a döntésben. Több csehországi cég is ódákat zeng arról, hogy milyen jó helyről származik az általa forgalmazott hab, és gyakran változtatják a termékek nevét is. A Cseh Köztársaság területén kiadott tanúsítványokon feltűntethető, hogy az adott cég a gyártó, és így a vásárló nem tudja megállapítani, milyen terméket vásárolt, és ez óriási gondot jelent. Az EXY szigetelő anyagok nem hasonlíthatók más, a piacon elérhető termékhez.

Az EXY szórt hab egyedülálló, különleges kétkomponensű anyag (A összetevő Izokyanát, B összetevő gyanta), melyeket összekeverve bizonyos hőmérséklet és nyomás mellett olyan keverék jön létre, melyben a habosító anyag óriási mennyiségű apró légbuborékot képez. A keverék a habosító anyag segítségével 50-150-szeresére terjed eredeti térfogatához képest, a felhasznált habosító anyag függvényében. A habok a kialakult sejtstruktúrától függően nyitott, vagy zárt sejtszerkezettel rendelkeznek. Ez nagy különbséget jelent, és meg kell érteni az előnyöket és hátrányokat. Szükség van a szakértő partnercégek közreműködésére.

A szórt PUR habok stabilak, az épület teljes élettartama során megfelelő állapotban maradnak, alakjukat nem változtatják. A szórt hab gyakorlatilag minden felületen megtapad, és képes rugalmasan alkalmazkodni az épület mozgásaihoz.

Az EXY szigetelés egybefüggő szigetelő réteget alkot, lecsökkenti a nem kívánt légáramlást, és csökkenti a nedvesség lecsapódásának veszélyét. Lecsökkenti a légáramlást a falakon belül. A többi szigetelés nem tudja ilyen sikeresen megakadályozni a légáramlást és biztosítani a hőszigetelést , így a kondenzáció létrejöhet, ami penészképződéssel jár.

A poliuretán habot nem szeretik a kártevők.

Kérjen árajánlatot
Nem biztos a dolgában? Kérje ingyenes, testre szabott árajánlatunkat.
Árkalkuláció
Termékeinkkel szeretne dolgozni?
PU-t gyártunk a Cseh Köztársaság területén. Professzionális technológiát, szervizt és oktatást biztosítunk.
Lépjen velünk kapcsolatba